Pilietinė iniciatyva minint Tarptautinę saugaus eismo dieną Neringoje

2016-04-07 / Neringos skyrius
Pilietinė iniciatyva minint Tarptautinę saugaus eismo dieną Neringoje

Minint Tarptautinę saugaus eismo dieną Neringos liberalai tradiciškai surengtė pilietinę akciją, kurios metu vietos gyventojams buvo dalinami atšvaitai, kaip simbolis skatinantis susimąstyti apie gyvybę, sveikatą ir atsakomybę už savo elgesį kelyje.

Su gyventojais kalbėtasi apie eismo sąlygas Juodkrantėje. Daugeliui žinoma, jog vairuotojai čia dažnai nepaiso saugaus eismo taisyklių – leistinas važiavimo greitis viršijamas kasdien. Nors nuolat kalbama, jog situacija gerėja, vietos gyventojai teigia priešingai. Kelių eismo taisyklių nesilaiko ne tik lengvieji automobiliai, bet ir sunkusis transportas.

„Ne tik per saugaus eismo dieną, bet visada norėčiau paraginti žmones kelyje elgtis pagal visas saugumo taisykles. Vairuotojus  – neviršyti leistino greičio gyvenvietėje , o tėvus paskatinti pasirūpinti mažamečiais vaikais ir supažindinti juos su saugaus eismo taisyklėmis “, – pasakojo juodkrantiškė Agnė Jenčauskienė.

Pagrindinės eismo nelaimių priežastys Lietuvoje vis dar išlieka leistino važiavimo greičio viršijimas, vairavimo įgūdžių stoka, bei neblaivių ar neturinčių teisės vairuoti gyventojų sukeliami incidentai. Džiugu nors tai, jog kasmet mažėja eismo įvykių, bei juose sužeistųjų ar žuvusiųjų skaičius. Taip pat nuolat didėja tėvų pastangos apsaugoti automobilyje vežamus vaikus. Šie duomenys aiškiai atskleidžia augantį gyventojų sąmoningumą.

„Tik gerbdami įstatymus ir eismo taisyklių reikalavimus, bei jų laikydamiesi galime išvengti skaudžių eismo nelaimių ir aukų keliuose. Visi turime mokytis galvoti ne vien apie save, bet ir apie kitų eismo dalyvių saugumą. “, – teigė  vienas iš visuomeninės akcijos organizatorių liberalų sąjūdžio Neringos skyriaus pirmininkas Andrius Bagdonas.

IMG_4766 IMG_4795IMG_4799 IMG_4820IMG_4851

liberalus