Kėdainių rajono savivaldybės meras S. Grinkevičius: “Biblioteka – langas į pasaulį”

2015-11-05 / Kėdainių skyrius
Kėdainių rajono savivaldybės meras S. Grinkevičius: “Biblioteka – langas į pasaulį”

Kėdainių rajono savivaldybės meras Saulius Grinkevičius skaitė pranešimą Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos įgyvendinamo projekto „Bibliotekos pažangai 2“ organizuoto pirmojo patirties dalijimosi seminaro dalyviams.

Į Vilniuje vykusį renginį rajono vadovas S. Grinkevičius buvo pakviestas su šalies viešųjų bibliotekų ir jose įgyvendinamų projektų vadovais bei asmenimis, įsitraukusiais į bibliotekoje vykstančias projektines veiklas, pasidalinti patirtimi apie tai, kad neuždaro bibliotekos filialų, bet atidaro naujus – nuo 2016 metų pradės veikti Kėdainių M. Daukšos viešosios bibliotekos Ąžuolaičių ir Keleriškių filialai.

„Šiandien biblioteka kaime yra paskutinis kultūros žiburys, kurį uždaryti labai paprasta. Esu įsitikinęs, reikia išsaugoti bibliotekas, kad žmonės turėtų į pasaulį atsiveriantį langą. Čia jie ir knygą ar laikraštį paskaitys, ir kompiuteriu pasinaudos“, – sakė S. Grinkevičius.

Seminaro dalyviams meras išsakė savo nuomonę apie savivaldybės ir bibliotekos vadovų bendradarbiavimo galimybes, atlygį bibliotekininkams, iškėlė problemas ir pasiūlė galimus jų sprendimų būdus, kalbėjo apie naujas informacijos pateikimo formas, kaip įsivaizduoja bibliotekos darbą ir kokią vietą jo gyvenime užima knyga bei biblioteka.

Rajono vadovas taip pat pateikė duomenų apie Kėdainių M. Daukšos viešąją biblioteką ir jos filialus, finansavimą, perspektyvas.

Meras S. Grinkevičius buvo vienintelis šalies savivaldybių vadovas pakviestas į respublikinį renginį.

Šiame seminare pranešimus taip pat skaitė Nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas, projekto „Bibliotekos pažangai 2“ vadovas Eugenijus Stratilatovas, TEDxVilnius kuratorė Justė Stašelytė, Meno #reanimacijų organizatorius Jurgis Didžiulis ir kt.

Šiame seminare taip pat dalyvavo Kėdainių M. Daukšos viešosios bibliotekos direktorė B. Ruzgienė.

Patirties dalijimosi seminaro dalyviai tobulino savo žinias darbo grupės, diskutavo bibliotekoms aktualiomis temomis, dalinosi patirtimi, kartu sprendė problemas ir ieškojo atsakymų į rūpimus klausimus.

Kėdainių rajono savivaldybės informacija

ruzgienė

liberalus