2013 m. balandžio 6 – 7 d. Vyčio apygardos partizanų takais

2013-04-08 / Panevėžio miesto skyrius
2013 m. balandžio 6 – 7 d. Vyčio apygardos partizanų takais

2013 m. balandžio 6-7 d. Jaunieji Lietuvos Patriotai organizavo orientacinį pėsčiųjų žygį „Vyčio apygardos partizanų takais”.

Žygio tikslai: pagerbti Vyčio apygardos ir visos Lietuvos žuvusius rezistencinės kovos dalyvius, skiepyti meilę ir pilietinę pareigą Tėvynei, prisimenant kovą už laisvę ir nepriklausomybę, ugdyti ištvermę, tobulinti topografines žinias.

LRLS Panevėžio miesto skyriaus narė Rasa Kuprytė žygyje atstovavo Panevėžio Margaritos Rimkevičaitės technologinės mokyklos komandą (12 žygeivių).

Šeštadienis po pūguoto penktadienio buvo nuostabus – saulė dangumi ritinėjosi. Taigi, vedini pakilios ir pavasariškos nuotaikos aplankėme partizanų bunkerius Vadoklių miške, pagerbėme žuvusiuosius aplankydami Lėno kaimo kapinaites, kuriose partizanų susirinkimo metu buvo įkurta Vyčio apygarda, bei kitas atmintinas vietas… Mūsų komanda vedina šūkio „Atiduok Tėvynei, ką privalai“ nužygiavo 355 km. Trys žygeiviai – Romualdas, Vytautas ir Eleonora įveikė net 40 km atstumą. Vakare klausėmės partizano dukters pasakojimų – gyvo liudijimo apie partizanų veiklą Vadoklių apylinkėse. Partizanų dainas dainavo ansamblis „Kupolė“. Džiaugiuosi, kad su mokiniais dalyvavau žygyje. Tai buvo tam tikras iššūkis, kurį mes įveikėme, išbandėme save. Eiti pėsčiomis nėra lengva, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio… Aš esu sužavėta jaunimo patriotiškumu, užsidegimu ir entuziazmu. Būtent, per tokią asmeninę patirtį ir stiprėja meilė bei pilietinė pareiga Tėvynei.

Keletas fotoakimirkų galite išvysti čia.

liberalus