E. Masiulis: „Liberalai pasirengę kautis dėl 15 merų postų savivaldos rinkimuose”

2014-11-09 / Liberalai.lt
E. Masiulis: „Liberalai pasirengę kautis dėl 15 merų postų savivaldos rinkimuose”

Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis partijos sąskrydyje šiemet sveikino rekordinį skaičių dalyvių – daugiau nei pusantro tūkstančio. Gausią liberalų minią E. Masiulis kvietė tapti nebe politine partija, bet visuotiniu judėjimu.

„Mes jau užaugome pakankamai, kad veiktume ir būtume visur. Liberalizmas – tai ne tik politiniai klausimai už uždarų Seimo durų, liberalizmas – tai ateities gyvenimo būdas. Mūsų darbas – jau šiandien veikti taip, kaip kitos politinės jėgos ims dirbti po dešimties ar penkiolikos metų”, – kalbėjo partijos pirmininkas.

Pasak E. Masiulio, liberalų sėkmės receptas – nuoseklus augimas ir visa apimanti Lietuvos ateities vizija.

„Pastaruoju metu augame itin sparčiai. Puiku, jog sugebame pritraukti daugybę naujų žmonių, tačiau dėl tokio greito augimo atsiranda ir savotiški brendimo spuogai – turime rasti būdus juos gydyti.

Mūsų stiprybė visuomet buvo ne kiekybė, bet kokybė – dirbti norintys ir galintys žmonės. Šis pastarojo meto augimas neturi to pakeisti”, – sakė E. Masiulis.

Paklaustas, kaip vertina socialdemokratų partijos sąskrydyje Krašto apsaugos ministro Juozo Oleko mestą iššūkį liberalams miestuose, E. Masiulis šypsojosi.

„Kalbos apie „miestų ėmimą” per vieną rinkiminę kampaniją – paprasčiausi pezalai. Mes didžiuosiuose Lietuvos miestuose dirbome ilgai ir nuosekliai, kad pasiektume tai, ką šiandien turime. Norint padėti miestui augti ir klestėti, privalu pažinti jo gyventojus ir žinoti jų poreikius. Noriu palinkėti ir kolegoms socialdemokratams auginti Lietuvos politinę kultūrą, vengiant neįgyvendinamų pažadų”, – teigė partijos lyderis.

Aptardamas artėjančius savivaldybių tarybų bei tiesioginius merų rinkimus, E. Masiulis įvardijo liberalų tikslus: į antrą turą turėtų patekti liberalų kandidatai 15-20 šalies savivaldybių.

liberalus