Eligijus Masiulis: „Absurdas versti mokėti mokesčius už pajamas, kurių žmonės negauna“

2015-11-10 / Liberalai.lt
Eligijus Masiulis: „Absurdas versti mokėti mokesčius už pajamas, kurių žmonės negauna“

Negalima didinti „Sodros“ mokesčių ir reikalauti juos susimokėti už tas pajamas, kurių žmonės net negauna, – sako Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis.

Liberalų sąjūdžio frakcija griežtai nepritaria šiandien Seime svarstytoms ir socialdemokrato A. Syso teiktoms Valstybinio socialinio draudimo įstatymo pataisoms, kurios ne mažins, o tik didins „šešėlį“ bei skatins nelegalų darbą.

„Šis įstatymo pasiūlymas yra absurdiškas jau vien dėl to, kad negalima versti žmonių mokėti mokesčius už pajamas, kurių jie negauna. Paprasčiausiai negalima mokėti už tai, ko net nėra. Siūlymai įstatymu įtvirtinti reikalavimą mokėti „Sodros“ mokesčius bent nuo minimalios algos dydžio yra nelogiški ir nepagrįsti. Jei Seimas priimtų šias socialdemokratų siūlomas pataisas, kitas žingsnis būtų Lietuvoje įstatymais nustatyti privalomą vidutinį atlyginimą“, – teigia Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas E. Masiulis.

Liberalai pareikalavo, kad dėl šio įstatymo projekto savo išvadą pateiktų Vyriausybė. „Tikiuosi, kad Vyriausybė, kaip ir dėl progresinių mokesčių įvedimo, turės aiškią poziciją ir vis dėlto neleis tyčiotis iš dirbančių bei darbo vietas kuriančių žmonių“, – sako E. Masiulis.

liberalus