Eligijus Masiulis: „Siūlome valdantiesiems nebesimurkdyti Druskininkų purvo voniose“

2015-11-06 / Liberalai.lt
Eligijus Masiulis: „Siūlome valdantiesiems nebesimurkdyti Druskininkų purvo voniose“

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijai pareikalavus, šiandien po pateikimo pritarta, jog Seimo Antikorupcijos komisija atliktų parlamentinį tyrimą dėl viešumoje iškilusių skandalingų istorijų Druskininkų savivaldybėje. Siūloma atlikti tyrimą dėl poilsio centro „Aqua“ veiklos, jame galimai neteisėtai teiktų paslaugų šalies ministrams ir politikams, o taip pat – išaiškinti aplinkybes dėl Druskininkuose prieštaringai vertinamų statybos projektų, galimai neteisėtos laikraščio „Mano Druskininkai“ leidybos.

„Siūlome valdantiesiems nebesimurkdyti Druskininkų purvo voniose. Neprašome kištis į teisėsaugos vykdomus tyrimus, raginame padaryti paprastą dalyką – atsakyti į iki šiol ignoruotus klausimus: kokiu pagrindu Druskininkų savivaldybės įmonėje buvo įdarbinti politikų ir valdininkų giminaičiai, kuo remiantis „Aqua“ centre buvo teikiamos nemokamos paslaugos aukštiems politikams, kodėl kurorte ir toliau pažeidinėjamas Vietos savivaldos įstatymas“, – sako Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis.

Seimo Antikorupcijos komisijos prašoma išaiškinti, kokios aplinkybės lėmė, jog Vyriausybė 2015 m. rugsėjo 23 d. paskubomis priėmė nutarimą, kuriuo netekusiais galios buvo pripažintos Vyriausybės nutarimo nuostatos dėl „Kurortų apsaugos zonos“ ir taip apsunkintos sąlygos ginti viešąjį interesą Vijūnėlės dvaro statybų byloje. Klausiama, ar tokiu būdu nebuvo pažeistos teisės akto derinimo procedūros.

Komisijos prašoma ištirti, kuo vadovaujantis Druskininkų savivaldybės valdoma bendrovė kvietė pasinaudoti poilsio centro „Aqua“ paslaugomis aukštus valstybės pareigūnus, politikus ir ministrus, taip pat – ar galimai nebuvo pažeistas Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymas, šiame centre įdarbinant Druskininkų savivaldybės mero, savivaldybės vadovų ir administracijos darbuotojų giminaičius.

Antikorupcijos komisijos prašyta įvertinti, kokios aplinkybės lėmė, kad iki šiol, pažeidžiant Vietos savivaldos įstatymo nuostatas, Druskininkų savivaldybėje nėra suformuotas Kontrolės komitetas, Etikos ir Antikorupcijos komisijos. Be to, raginama nustatyti, kokiomis lėšomis buvo finansuojama leidinio „Mano Druskininkai“ leidyba iki 2015 m. ir kokiu būdu šis laikraštis buvo perduotas viešajai įstaigai „Kantri medija“.

liberalus