Liberalų siūlymui pritarta: nuo 2015 metų mokesčiai už šildymą nedidės

2014-12-04 / Liberalai.lt
Liberalų siūlymui pritarta: nuo 2015 metų mokesčiai už šildymą nedidės

Seimas pritarė liberalų pasiūlymui 2015 metais išlaikyti mažesnius mokesčius už centralizuotai tiekiamą šildymą ir karštą vandenį.
Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūno Eligijaus Masiulio teigimu, šiandien priimtas sprendimas nedidinti PVM tarifo šildymui nuo 9 iki 21 proc. ir pratęsti jo galiojimą iki 2015 m. liepos 1 dienos yra kompromisas. Liberalai siūlė mažesnį PVM išlaikyti iki 2016 metų.

„Bent šį šildymo sezoną daugiabučių gyventojai gali būti ramūs, kad mokesčiai, o kartu ir sąskaitos už šildymą bei karštą vandenį neišaugs. Vyriausybė ir valdantieji pasirinko nustumti šildymo klausimą iki 2015 metų vidurio, bet jau dabar aišku, kad po savivaldos rinkimų prie to vėl reikės grįžti“, – sako E. Masiulis.

Liberalo teigimu, PVM tarifo centralizuotam šildymui kėlimas iki 21 proc. būtų tiesiogiai palietęs maždaug pusę milijono daugiabučiuose gyvenančių žmonių, kurie negauna jokių kompensacijų.

Liberalai ragina Vyriausybę paspartinti daugiabučių namų renovavimo darbus ir sumažinti šilumos suvartojimą, užtikrinti realią konkurenciją miestų ir rajonų šilumos ūkyje. „Kai situacija realiai pasikeis į gera, bus galima svarstyti standartinio PVM tarifo šildymui įvedimą, ir liberalai šią idėją palaikys“, – teigė E. Masiulis.

liberalus