E. Masiulis: „Valdantieji aklai padidino mokesčius, bet daugiau jų nesurinks“

2014-12-09 / Liberalai.lt
E. Masiulis: „Valdantieji aklai padidino mokesčius, bet daugiau jų nesurinks“

„Nekilnojamojo turto mokesčio nuo 760 tūkst. litų (220 tūkst. eurų) įvedimas ir smulkiųjų verslų apmokestinimas „Sodros“ įmokomis yra neteisingi ir trumparegiški sprendimai, kurie negarantuos valstybei daugiau mokesčių į biudžetą“, – sako Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis.

Šiandien Seimo liberalai balsavo prieš nekilnojamojo turto mokesčio lubų sumažinimą iki 220 tūkst. eurų, taip pat – prieš individualių įmonių, mažųjų ir ūkinių bendrijų apmokestinimą „Sodros“ įmokomis.

„Socialdemokratai ir valdantieji lengva ranka padidino mokesčius gyventojams bei verslui. Tai yra buki ir trumparegiški sprendimai, kurie neduos laukiamo efekto – nepadės surinkti daugiau mokesčių į valstybės biudžetą. Gali būti, kad vien nekilnojamojo turto mokesčio administravimas kainuos daugiau, nei jo bus papildomai surinkta. Kas dėl smulkiojo verslo apmokestinimo – didelė dalis žmonių šios naštos nepakels ir tiesiog nutrauks savo veiklą“, – teigė E. Masiulis.

„Valdantieji nusprendė apmokestinti viską, ką gali, ir dabar laukia, kada Lietuva sužydės. Švelniai tariant, naivus požiūris. Lietuvoje įkurtų mažųjų bendrijų steigėjai išvažiuos iš Lietuvos ir dirbs užsienyje“, – teigė Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Remigijus Šimašius.
Liberalai taip pat neigiamai vertina tai, kad valdantieji nuo 2015 metų apie 200 mln. litų didina nedarbo išmokas. „Stumiame žmones į skurdo spąstus, vietoj to, kad realiai sukurtume paskatas dirbti. Tai veda į aklavietę“, – pabrėžia E. Masiulis.

Liberalai balsavo prieš valdančiųjų parengtą 2015 metų valstybės ir savivaldybių bei „Sodros“ biudžetą.

Liberalai kelis kartus Seimui teikė Valstybinio socialinio draudimo įstatymo pataisas, kad individualioms įmonėms, mažosioms ir ūkinėms bendrijoms liktų galioti palanki mokestinė aplinka.

liberalus