Panevėžio liberalai pasveikino režisierių Antaną Markuckį

2014-02-18 / Panevėžio miesto skyrius
Panevėžio liberalai pasveikino režisierių Antaną Markuckį

Valstybės atkūrimo dienos proga už nuopelnus Lietuvos Respublikai ir už Lietuvos vardo garsinimą pasaulyje tarp Lietuvos Prezidentės Dalios Grybauskaitės apdovanotų Valstybės ordinais ir medaliais – ordino „Už nuopelnus Lietuvai” medaliu apdovanotas ir Panevėžio lėlių vežimo teatro įkūrėjas Antanas Markuckis.

Kartu su juo apdovanojimu džiaugiasi visas teatro kolektyvas, jo draugai ir partijos bičiuliai – Liberalų sąjūdžio Panevėžio skyriaus nariai. Vasario 17-osios pavakare būrys liberalų sugužėjo į Lėlių vežimo teatrą nešini gėlėmis ir gražiausiais palinkėjimais. A.Markuckis kaip visada kuklus ir tik paprašytas pasidžiaugė priėmimu Prezidentūroje, pasirodė apdovanojimą, kuriuo sakė būtinai pasipuoš per svarbiausias Valstybės, miesto šventes. “Ir rytoj pasipuošiu, nes esu pakviestas miesto mero į priėmimą”,- pridūrė.

“Smagu, kai svarbiausi Valstybės asmenys atkreipia dėmesį į kūrybingai dirbančius menininkus ne tik sostinėje, bet ir kituose miestuose. Panevėžyje Antano dėka įkurtas vienintelis Europoje lėlių vežimo teatras. Didžiuojamės ir džiaugiamės, kad Antanas nepavargo per beveik 30 metų dalyti pasakos džiaugsmą Panevėžio vaikams ir tolimiausių Lietuvos kaimelių mažyliams. Sveikiname ir linkime nepavargti svajoti, mielas režisieriau,“- sakė skyriaus pirmininkė Zita Kukuraitienė.

A.Markuckio artimiausiuose planuose – įkurti lėlių namus. Pasižadėjome būti pirmaisiais pagalbininkais – smagu padėti gražias svajones paversti realybe.

Režisierius Antanas Markuckis už lietuvių dramaturgijos propagavimą apdovanotas Boriso Dauguviečio premija, o 2003 m. balandžio mėnesį Danijoje Antanui Markuckiui įteikta H. K. Anderseno pirmoji premija už šio rašytojo kūrybos puoselėjimą ir propagavimą.

15540-406-228

 

liberalus