E. Gentvilas iškovojo opozicijos teisę turėti du Seimo vicepirmininkus

2018-09-27 / Liberalai.lt
E. Gentvilas iškovojo opozicijos teisę turėti du Seimo vicepirmininkus

Seime ūžiant aistroms dėl Seimo vicepirmininkų skaičiaus, Eugenijus Gentvilas ir toliau kovojo už opozicijos teisę turėti bent 2 Seimo Pirmininko pavaduotojus ir pateikė siūlymą keisti Statutą – vietoj vieno opozicijos vicepirmininko turėti 2, šiam pasiūlymui Seimas pritarė vienbalsiai.

„Teikiu pasiūlymą, kad opozicijai priklausytų ne vienas, o du Seimo vicepirmininkai. Mano manymu, čia opozicija nieko naujo neišsikovoja, o tik atkuria tai, kas buvo Seimo statute iki 2016 m. Mano siūlymas yra, kad opozicija turi teisę turėti du vicepirmininkus iš 7“, – sakė parlamentaras.

Eugenijaus Gentvilo teigimu, tai būdas užtikrinti opozicijos teises Seime, kurios šios kadencijos pradžioje buvo atimtos.

Praeitos savaitės posėdyje (09-18 d.) E. Gentvilas pateikė įstatymo projektą  dėl opozicijos teisių užtikrinimo, tačiau šis užstrigo svarstymo stadijoje, vietoj to ypatinga skubos tvarka įtrauktas A. Norkienės įstatymo projektas, kuriuo siūloma didinti vicepirmininkų skaičių iki 7. E. Gentvilas pateikė siūlymą šiam projektui, kad iš 7 vicepirmininkų, 2 priklausytų opozicijai.

Primename, kad siūlymą atkurti opozicijos teises E. Gentvilas teikė ir 2017 m. gruodžio 19 d., tačiau valdantieji šio projekto nepalaikė.

liberalus