Teismas dar kartą pripažino E. Gentvilą teisiu byloje su Klaipėdos žvejais

2018-03-29 / Liberalai.lt
Teismas dar kartą pripažino E. Gentvilą teisiu byloje su Klaipėdos žvejais

Seimo narys Eugenijus Gentvilas dar kartą laimėjo teismą su Klaipėdos žvejais, kurie praėjusiais metais pralaimėję bylą Gargždų apylinkės teisme kreipėsi į aukštesnės instancijos Klaipėdos apygardos teismą apskųsdami sprendimą, tačiau ir šįkart liko nieko nepešę. Klaipėdos apygardos teismas pripažino E. Gentvilo veiksmus teisėtais ir įpareigojo verslininkus kompensuoti bylinėjimosi išlaidas.

„Anksčiau ar vėliau tiesa visuomet išaiškėja, taip nutiko ir šįkart. Gerbiu verslą ir dažnai ginu verslininkų interesus, tačiau nemanau, kad verslo įmonės gali drabstytis viešais kaltinimais politikams ar melagingai sieti juos su Rusijos įmonėmis, kaip buvo prikaišiojama man. Seimo nario pareiga – ginti valstybės interesus net ir tada, jei tai nepatinka monopolistams“, – komentuoja E. Gentvilas.

2016 metų pradžioje parlamentaras registravo Žuvininkystės įstatymo pataisas, neleidžiančias vienai įmonei Baltijos jūroje gaudyti daugiau kaip 40 proc. vienos rūšies žuvų. Tuo pasipiktinusi UAB „Banginis“, iki tol gaudydavusi virš 70 proc. šprotų ir stintų, pradėjo E. Gentvilo puolimą publikacijomis dienraščiuose „Lietuvos rytas“ ir „Vakarų ekspresas“.

Tuomet E. Gentvilas tų pačių metų balandžio mėn. viename naujienų portale pateikė ir savo poziciją, o dėl šios publikacijos UAB „Banginis“ ir iš jos reorganizavimo būdu įkurta UAB „Baltijos šprotai“ kreipėsi į Klaipėdos rajono apylinkės teismą dėl įmonių dalykinės reputacijos menkinimo ir žalos padarymo bei reikalavo iš Seimo nario piniginės kompensacijos.

liberalus