Kauno meras vardan savo svajonių aukoja miesto gatves

2014-05-16 / Kauno miesto skyrius
Kauno meras vardan savo svajonių aukoja miesto gatves

Mero sudaryta darbo grupė, turėjusi užtikrinti Kauno miesto tarybos sprendimo įgyvendinimą, po dviejų metų trypčiojimo vietoje nutarė siūlyti jį naikinti.

Tarybos sprendimas „Dėl Kauno miesto savivaldybės pagrindinių gatvių rekonstrukcijos ir remonto darbų projekto“ buvo priimtas prieš savivaldos rinkimus 2011-asiais metais, buvo numatyta atlikti darbų už 60 mln. litų, su rangovais atsiskaitant per 10 metų. 2012-ais metais sprendimas buvo patikslintas, padidinant sumą iki 100 mln. litų. Toks gatvių remonto finansavimo modelis buvo įtrauktas ir į konservatorių rinkimų programą. Per visą kadenciją neatlikta jokių realių darbų, tad artėjant naujiems rinkimams, Kauno valdžia užsimojo naikinti taip ir nepradėtą įgyvendinti sprendimą.

“Akivaizdu, kad ši valdžia nepajėgi įgyvendinti jokių rimtesnių sprendimų. Gatvių lopymas už gaunamas Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšas yra valdančiųjų galimybių riba. Su tokiomis ambicijomis jokių ženklesnių pokyčių mieste nepasieksi”, – sako liberalų sąjūdžio frakcijos narys Rimantas Mikaitis.

“Šiai valdžiai geriausiai sekasi imituoti darbus. Gatvės jau neberūpi, dabar meras dalina naujus pažadus – už 100 mln. litų statys Kongresų rūmus“, – antrina liberalas Simonas Kairys.

Liberalai stebisi, kas slypi po naujuoju miestą valdančių TS-LKD šūkiu „Žvelk giliau“. Gal giliai duobėse slypi koks lobis, iš kurio bus finansuojama Kongresų rūmų statyba?

liberalus