Seimas pritarė A. Armonaitės iniciatyvai skirti 11 mln. eurų neformaliojo vaikų švietimo krepšeliui

2017-09-28 / Liberalai.lt
Seimas pritarė A. Armonaitės iniciatyvai skirti 11 mln. eurų neformaliojo vaikų švietimo krepšeliui

Seimas pritarė liberalės Aušrinės Armonaitės iniciatyvai 2018-aisiais skirti 11 mln. eurų neformalaus ugdymo būrelių plėtrai. Priimtu nutarimu siekiama užtikrinti kokybiškesnį vaikų užimtumą, plečiant būrelių įvairovę ir didinant jų prieinamumą.

,,Nors Vyriausybė savo prioritetuose yra numačiusi neformalaus ugdymo plėtrą, šiais metais kai kuriose savivaldybėse programa nutrūko dėl lėšų stygiaus, ilgą laiką buvo apskritai neaišku, koks likimas laukia krepšelio. Daug kas žodžiais išsako palaikymą kokybiškam ir prasmingam vaikų laisvalaikiui, atėjo laikais tai parodyti konkrečiais darbais, suteikiant daugiau galimybių vaikams prasmingai leisti laisvalaikį ir ugdytis”, – teigė A. Armonaitė

Nutarimu Seimas siūlo Vyriausybei ne tik skirti 11 mln. eurų 2018 m. biudžete krepšeliui, bet ir numatyti papildomas galimybes vaikams lankyti būrelius vasaros atostogų metu, taip pat gauti krepšelį ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikams.

A.Armonaitė teigė, kad prasmingas vaikų ir jaunimo laisvalaikio užimtumas yra svarbi geros emocinės aplinkos ir priklausomybių prevencijos sudedamoji dalis. ,,Matome, kad krepšelis pasiteisino ne tik didžiuosiuose miestuose, bet ir mažesniuose Lietuvos miesteliuose, kur pastebimas ženklus vaikų, lankančių būrelius, augimas, taigi turime daugiau investuoti į pasiteisinusias priemones”, – kalbėjo A.Armonaitė

Šiuo metu bendrai NVŠ programose dalyvauja 55 procentai Lietuvos vaikų. Siekiama, kad iki 2020 neformaliajame švietime dalyvautų 75 procentai mokinių. Pastaraisiais metais finansavimas NVŠ krepšeliui mažėjo: 2016 metais NVŠ krepšeliui skirta 9,72 mln. eurų, o patvirtintame 2017 metų valstybės biudžete skirta 7,125 mln. eurų.

liberalus