Tikslas – skaidriausia partija Lietuvoje

2016-12-09 / Liberalai.lt
Tikslas – skaidriausia partija Lietuvoje

Liberalų sąjūdis įgyvendina savo pažadus tapti skaidriausia partija Lietuvoje. Trečiadienį partijos Valdybai pristatyta skaidrumo audito ataskaita. Kartu startavo Liberalų sąjūdžio skaidrumo portalas skaidriai.lt.

Skaidrumo reikalavimai politikams

Skaidrumą, anot nepriklausomų auditorių, galima apibrėžti kaip principą, leidžiantį visiems, kuriems turi įtakos administraciniai sprendimai, verslo sandoriai ar labdaringa veikla, žinoti ne tik pagrindinius priimtų sprendimų, operacijų ar veiklos faktus ir skaičius, bet ir susipažinti su jiems priimti ar įvykdyti naudotomis bei naudojamomis priemonėmis bei procesais. Elgtis matomai, nuspėjamai ir suprantamai – tokia turėtų būti politinių partijų vadovų, narių, valstybės politikų, valstybės tarnautojų, vadovų ir patikėtinių, pareiga.

Atviri finansai ir darbotvarkės

„Liberalų sąjūdis laikosi bekompromisės pozicijos, kad visi jo politikų, narių, sekretoriato ir atstovų veikla privalo griežtai atitikti Lietuvos įstatymuose numatytas politinės veiklos, finansavimo ir finansinės atskaitomybės nuostatas, bei vadovautis aukščiausiomis etikos ir atskaitomybės normomis“, – teigiama Liberalų sąjūdžio skaidrumo standarte.

Siekdami užtikrinti aukščiausius skaidrumo standartus liberalai pirmieji Lietuvoje iniciavo ir viešai skelbs partijos bei rinkimų finansų ataskaitas. Portale skaidriai.lt finansų ataskaitos pateikiamos infografikais bei duomenų diagramomis, kad kiekvienas skaitytojas galėtų aiškiai matyti partijos pajamas bei išlaidas.

Skaidrumo portale taip pat galima susipažinti su liberalų skaidrumo standartu bei rasti Seimo narių bei kitų aukščiausių partijos politikų darbotvarkes.

Audito ataskaita

Skaidrumo auditą atliko nepriklausoma kompanija „Audito sprendimai“. Jo metu atlikta Partijos veiklos procesų analizė bei apžvalga dėl taikomų antikorupcinių priemonių ir procedūrų; įvertinti Liberalų sąjūdžio Skaidrumo standarto įgyvendinimo tinkamumas bei ir efektyvumas. Skaidrumo audito ataskaitą galite rasti čia.

 

liberalus