Remigijus Šimašius susitiko su Grigiškių bendruomene

2016-03-25 / Vilniaus liberalai
Remigijus Šimašius susitiko su Grigiškių bendruomene

Šiandien Vilniaus Grigiškių gimnazijos salėje gausiai rinkosi aktyvūs Grigiškių bendruomenės nariai. Gyventojai kartu su meru Remigijumi Šimašiumi aptarė jiems svarbius klausimus, dalinosi ne tik problemomis, bet ir pasiūlymais, kaip jas spręsti.

Susirinkusieji uždavė daug klausimų merui dėl gatvių remonto, apšvietimo tvarkymo, saugumo didinimo mažiau saugiose teritorijose, Grigiškių bendruomenės centro rekonstrukcijos. Vilniaus meras kartu su gyventojais aptarė, ko bendruomenėms labiausiai trūksta ir kaip jie įsivaizduoja savo gyvenamąją aplinką.

„Grigiškės yra gyvenamasis rajonas labiausiai nutolęs nuo Vilniaus miesto centro, todėl labai svarbu, kad bendruomenė, seniūnai ir seniūnaičiai veiktų aktyviai spręsdami su rajono bendruomene susijusius klausimus. Mano siekis, kad Grigiškių rajono gyventojai jaustųsi Vilniaus gyventojais ir nebeliktų „rajono“ ir „miesto“ atskyrimo. Šiandien reikia aiškiai pasakyti, jog Vilnius – vienas vientisas miestas susidedantis iš bendruomenių esančių įvairiose miesto dalyse ir visos jos yra svarbios.“ – kalbėjo Vilniaus meras.

Anot sostinės vadovo, šiemet Grigiškių rajone planuojama atnaujinti dalį šaligatvių, sutvarkyti 14 įvažiavimų į kiemus, atnaujinti Vokės skverą, gerinti priėjimą prie viešojo transporto įrengiant laukimo aikšteles, pavilijonus.

„Vienintelis būdas, kaip galime pasiekti keliamus tikslus – gyvenamosios aplinkos kokybės gerinimą – dirbdami visi kartu – bendruomenės, bendrijos ir valdžios institucijos.“ – teigė R. Šimašius.

Tai – penktasis sostinės vadovo susitikimas su miesto seniūnijų gyventojais. Planuojama, kad iki vasaros vidurio bus aplankytos visų Vilniaus rajonų bendruomenės. Mero inicijuoti susitikimai – bendruomenių stiprinimui, nuomonių išsakymui bei išklausymui, problemų sprendimui ir darniai visai miesto bendruomenei kurti.

Grigiškės, vienas atokiausių Vilniaus mikrorajonų, kuris nuo miesto centro nutolęs 17 kilometrų. Mieste veikia popieriaus gamykla. Grigiškių teritorija užima 7,1km2 ir joje gyvena kiek daugiau nei 11000 gyventojų.

Vilniaus miesto savivaldybės informacija

liberalus