Vilniaus meras pakvietė Holivudo prodiuserius filmuoti Vilniuje

2016-02-17 / Vilniaus liberalai
Vilniaus meras pakvietė Holivudo prodiuserius filmuoti Vilniuje

Vilniaus meras Remigijus Šimašius šiandien priėmė Holivudo prodiuserius Steve Shapiro ir Shiram Das. Jų bendra įmonė „Das Films” norėtų Vilniuje sukurti savo naują filmą. Pagal scenarijų, veiksmas vyktų būtent Vilniuje.

Kadangi didžioji dalis veiksmo rutuliotųsi šiandienos sostinės gatvėse, meras atkreipė dėmesį, jog būtina laiku informuoti gyventojus apie planuojamus eismo pakeitimus bei tokių veiksmo scenų, kaip šaudymai ar lenktynės, filmavimus.

„Europos sostinėse tokių juostų filmavimai yra rutina, todėl tikiuosi, kad ir Vilniaus gyventojai bus supratingi ir į filmavimo procesą žiūrės draugiškai. Galiausiai, tai ir visai šauni pramoga miestiečiams. Savo ruožtu, filmo kūrėjai žada užtikrinti, kad gyventojai bus laiku informuoti bei įsiklausyti į jų pageidavimus”, – sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Holivudo prodiuseriai liko labai patenkinti vizitu į Vilnių ir gyrė miesto architektūrą, svetingumą, draugiškus gyventojus ir gardų maistą.

Naujojo kompanijos „Das films” kino pasirodymo laikas dar nepaskelbtas.

Pagal prieš kelias dienas skelbtą naujienų portalo “Hollywoodreporter.com” įvertinimą, Lietuva patenka į penketuką Rytų Europos šalių, kuriose geriausia kurti filmus dėl taikomų lengvatų kino kūrėjams.

Pasak “Hollywoodreporter.com”, tokiam aukštam įvertinimui ypač pasitarnavo pernai Vilniuje britų visuomeninio transliuotojo BBC kartu su amerikiečių „The Weinstein Company“ filmuotas šešių serijų televizijos filmas pagal Levo Tolstojaus romaną „Karas ir taika“.

Vilniaus miesto savivaldybės informacija

liberalus