100 eurų krepšelis pasiteisino

2016-02-03 / Vilniaus liberalai
100 eurų krepšelis pasiteisino

Vilniaus miesto savivaldybė, siekdama kuo efektyviau naudoti biudžeto lėšas bei sudaryti galimybę vaikams lankyti darželius, toliau sėkmingai įgyvendina programą, kurios tikslas – kompensuoti vietų trūkumą savivaldybės darželiuose, skatinant naujų grupių įkūrimą ne tik savivaldybės, bet ir privačiose ikimokyklinio ugdymo įstaigose.

2015 metų balandį atlikta apklausa parodė, kad patvirtinus 100 eurų mėnesinio mokesčio kompensavimo tėvams, vedantiems vaikus į privačius darželius, tvarkos aprašą, privatūs darželiai pradėjo vykdyti plėtrą ir sukūrė per 1 300 naujų vietų.

„Lygindami duomenis, matome, kad kompensavimo tvarka pasiteisino, nes 2014 metų rugsėjo 1 dieną, kol naujoji tvarka dar nebuvo įsigaliojusi, privačias įstaigas lankė 3 017 vaikų, o šių metų sausį – jau 4 336 vaikai“, – sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Pasak savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamento specialistų, pastebimas ir nuolatinis naujų privačių darželių steigimasis. Palyginimui – 2015 metų rugsėjį bendradarbiavimo sutartys buvo pasirašytos su 87 privačiais darželiais, o šių metų sausį bendradarbiaujama jau su 95 įstaigomis. Šiuo metu privataus darželio steigimo dokumentus tvarko dar 3 naujos įstaigos.

Šiemet, atsižvelgiant į faktinį vaikų skaičių įstaigose, 100 eurų kompensacijai tėvams, vedantiems vaikus į privačius darželius, iš savivaldybės biudžeto planuojama skirti 5 mln. eurų.

Taip pat šiemet planuojama sukurti beveik 900 naujų vietų darželiuose, renovuojant esamus savivaldybės darželius arba pritaikant savivaldybės turimas patalpas darželiams.

Vilniaus miesto savivaldybės informacija

liberalus