Vilniaus meras pradėjo seriją susitikimų su miesto bendruomenėmis

2016-02-03 / Vilniaus liberalai
Vilniaus meras pradėjo seriją susitikimų su miesto bendruomenėmis

Vilniaus meras liberalas Remigijus Šimašius, Savivaldos plėtojimo komiteto pirmininkė liberalė Rita Balčiūnienė ir Liberalų frakcijos seniūnas Vincas Jurgutis susitiko su Antakalnio bendruomenės gyventojais bei aptarė rajono problemas, infrastruktūros atnaujinimo galimybes, įgyvendinamus projektus bei ateities planus.

„Kalbėjimas yra geriausias būdas spręsti visas problemas – reikia susitikti, pristatyti planus, išgirsti gyventojų rūpesčius, jų pastebėjimus. Žmonėms labai svarbus bendravimas, tik tuomet, net ir su ribotais ištekliais, yra įmanoma pasiekti daug daugiau“, – sako Remigijus Šimašius, pridurdamas, kad kiekvienos bendruomenės grandis turėtų būti seniūnai, suburiantys rajonų gyventojus ir sprendžiantys aktualius bendruomenės klausimus.

Susitikimo metu Antakalnio bendruomenės nariai visos seniūnijos vardu įteikė merui Remigijui Šimašiui dovaną – menininko Vytauto Poškaus tapytą paveikslą.

„Rajono žaluma – mūsų didžiausias pasididžiavimas, kurį norime išsaugoti, – sakė Antakalnio seniūnas Algimantas Vaitkus. – Mes su seniūnijos nariais labai gerai sutariame – daug dirbame, diskutuojame, rengiame daug bendrų susitikimų. Visuomet randame vieną sprendimą, ir aš tuo didžiuojuosi“.

Kalbėdamas apie svarbiausius Antakalnyje planuojamus darbus, meras akcentavo, kad žaliame ir gausiai apgyvendintame rajone šiemet, kaip ir kituose Vilniaus rajonuose, daugiausiai dėmesio bus skiriama dviračių ir pėsčiųjų takų atnaujinimui bei įrengimui, Neries krantinės sutvarkymui. Svarbus tikslas – žalių erdvių pritaikymas miesto bendruomenės nariams. Planuojama sutvarkyti vieną iš rajono skverų Petro Vileišio gatvėje, atverti gyventojams Antakalnio klinikinės ligoninės (specligoninės) parką bei pritaikyti jį bendruomenės poreikiams. Taip pat bus tvarkoma apie trečdalis įvažiavimų į kiemus, prioritetiniais laikomi tie įvažiavimai, kuriais naudojasi ne vienas, o keli namai. Susitikime aptarti viešojo transporto, švietimo klausimai.

Tam, kad bendravimas tarp savivaldybės ir seniūnijų taptų paprastesnis, savivaldybės departamentuose bus paskirti darbuotojai, kurie kartu su seniūnu spręs įvairius jų bendruomenėje iškylančius klausimus.

Mero susitikimai su Vilniaus rajonų bendruomenėmis pradėti organizuoti jau praėjusią savaitę – penktadienį Vilniaus meras lankėsi Fabijoniškių seniūnijoje, vasario ir kovo mėnesiais bus rengiami susitikimai su Naujininkų, Panerių, Naujamiesčio bei Lazdynų bendruomenėmis.

Antakalnio bendruomenė – antroje vietoje Vilniuje pagal gyventojų skaičių ir pagal gyvenamąjį plotą. Antakalnio seniūnijoje gyvena apie 40 000 gyventojų, bendras plotas – 74 kv. km.

Vilniaus miesto savivaldybės ir Vilniaus liberalų informacija

liberalus