Tarpparlamentinių ryšių su Prancūzijos Respublika grupės pirmininkas A. Gelūnas ir grupės nariai šią savaitę lankosi Prancūzijoje

2018-04-12 / Liberalai.lt
Tarpparlamentinių ryšių su Prancūzijos Respublika grupės pirmininkas A. Gelūnas ir grupės nariai šią savaitę lankosi Prancūzijoje

Šio vizito tikslas – gilinti ir plėsti dvišalius ryšius saugumo ir gynybos, vidaus reikalų ir teisėsaugos, ekonomikos, energetikos, žemės ūkio, kultūros ir švietimo srityse.

„Tęsiasi „maratoninis“ vizitas Prancūzijos Senate ir Nacionalinėje Asamblėjoje su Seimo delegacija, kuriai man tenka garbė vadovauti. Fantastiškai organizuoti susitikimai su prancūzų kolegomis liudija apie dar neregėtą santykių atšilimą ir naują strateginės partnerystės etapą“, – teigia A. Gelūnas.

Nuotraukoje A. Gelūnas spaudžia ranką Nacionalinės asamblėjos Gynybos ir karo pajėgų komisijos pirmininkui Jean-Jacques Bridey, po išsamaus ir atviro pokalbio apie bendras gynybos vizijas (tiek NATO, tiek ir europiniame formatuose).

„Pasirodė, kad požiūriai itin sutampa. Nors visų lūpose – šiomis dienomis suaktyvėjęs konfliktas Sirijoje ir atsako į cheminio ginklo panaudojimą būtinybė, atsirado laiko ir Rusijos siunčiamų agresyvių signalų aptarimui bei maloniam faktui, jog Prancūzija aktyviai modernizuoja savo karo pajėgas. Pasijutome gerokai saugesni. Vive la France! Vive la Lituanie! Vive l’Europe!“, – įspūdžiais iš Prancūzijos dalijasi liberalas.

Vizito Prancūzijoje metu numatyti susitikimai Nacionalinėje Asamblėjoje ir Senate, diskusijos su Prancūzijos prezidento Emmanuel Macron patarėjais, lankymasis Prancūzijos tarptautinių santykių, Europos Sąjungos saugumo politikos institutuose, švietimo įstaigose. Prancūzijos Respublikos Nacionalinės Asamblėjos Draugystės su Lietuva grupės pirmininko Vincent Rolland iniciatyva suplanuotas pažintinis vizitas į jo atstovaujamą Savojos regioną, kur bus pristatytos savivaldos aktualijos, turizmo infrastruktūra, vietos įmonės.

Prancūzijos Respublikos Nacionalinės Asamblėjos Draugystės su Lietuva grupės kvietimu Seimo Tarpparlamentinių ryšių su Prancūzijos Respublika grupės nariai į Prancūzijoje lankosi balandžio 9-13 dienomis.

liberalus