„Valstiečiai“ ir VRK pirmininkė toliau degina VRK reputaciją

2018-03-08 / Liberalai.lt
„Valstiečiai“ ir VRK pirmininkė toliau degina VRK reputaciją

Šiandien turėjusi vykti pilietinio jaunimo inciatyvos „Žinau, ką renku“ diskusija apie išbandymus rinkimams buvo atšaukta. „Valstiečių“ frakcijos narė Agnė Širinskienė paskutinę minutė pranešė diskusijoje nedalyvausianti, nes joje bus ir žurnalistų, o Vyriausios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkė Laura Matjošaitytė savo dalyvavimą atšaukė dėl užgriuvusių darbų. Atrodo, kad išbandymams rinkimams neišlaikytas.

„Atvirumą privalanti demonstruoti VRK, o tiksliau – jos pirmininkė, atsuko nugarą jaunimo organizacijai ir visuomenės atstovams – tiems, kurie nėra politizuoti ir neatstovauja jokios politinės jėgos. Kartu su „valstiečiais“ VRK pirmininkė nusivalė kojas į visuomenės interesą žinoti, tokiu būdu dar labiau mažindama visuomenės pasitikėjimą jos sugebėjimais užtikrinti viešumą, skaidrumą ir nešališkumą kitais metais vyksiančių rinkimų metu“, – sako Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas.

Parlamentaras stebisi, kad eilinį kartą sutampa VRK pirmininkės L. Matjošaitytės ir valdančiosios partijos veiksmai. Nuo pradžių buvo žinoma, kad diskusijoje dalyvaus ir žurnalistai, tad apsimesdama tos informacijos nežinanti A. Širinskienė paprasčiausiai meluoja.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis taip pat buvo kviestas dalyvauti diskusijoje, tačiau jo komanda jau anksčiau informavo „Žinau, ką renku“ organizaciją nematanti prasmės dalyvauti diskusijoje, nes viskas neva ir taip jau yra aišku, o aktyviam jaunimui pasiūlė geriau ateiti į ekskursiją po Seimą.

„VRK pirmininkė kartu su „valstiečiais“ priešaky degina visos VRK reputaciją. Ši institucija turi būti atvira, drąsiai atsakinėti į klausimus, paaiškinti ir papasakoti visuomenei, o ypač – aktyviam jaunimui, apie tai, kaip vyksta rinkimai. Tačiau jaunimui to paprašius jie tėškė antausį. Gulbė nebylė, atrodo, nebyli ne tik su Prezidente, bet ir su visa visuomene“, – stebisi E. Gentvilas.

liberalus