A. Gelūnas dalyvavo valstybių šimtmečiui paminėti skirtuose renginiuose Briuselyje

2018-02-09 / Liberalai.lt
A. Gelūnas dalyvavo valstybių šimtmečiui paminėti skirtuose renginiuose Briuselyje

Seimo narys liberalas Arūnas Gelūnas praėjusį savaitgalį Briuselyje dalyvavo renginiuose, skirtuose paminėti šiais metais šimtmečius švenčiančias valstybes.

Šeštadienį parlamentaras Europos istorijos namuose-muziejuje tapo vienos dienos gidu ir muziejaus lankytojams pateikė savo įžvalgas ir vertinimą apie ekspozicijoje pristatomus svarbiausius Europos istorijos etapus iš lietuviškos perspektyvos.

A. Gelūnas kartu su rašytoja Kristina Sabaliauskaite ir devyniais kitų Europos valstybių, šiais metais mininčių savo šalies atkūrimo ar įkūrimo šimtmečio jubiliejus, atstovais taip pat dalyvavo Briuselio vizualiųjų menų centro „Bozar“ kartu su šiomis valstybėmis organizuotoje diskusijoje „Svajojančios tautos. 20 balsų iš Centrinės ir Rytų Europos. Apmąstymai apie laikotarpį po 1918-ųjų“.

Lietuvos atstovai pasisakė pirmojoje diskusijos dalyje, skirtoje Suomijai, Estijai, Latvijai ir Lietuvai. Diskusiją moderavo žinomas prancūzų rašytojas ir akademikas, Baltijos valstybių specialistas Yves Plasseraud.

liberalus