Liberalų sąjūdis: mūsų partijai reiškiami įtarimai, kuriuos mes paneigsime

2017-09-22 / Liberalai.lt
Liberalų sąjūdis: mūsų partijai reiškiami įtarimai, kuriuos mes paneigsime

Liberalų sąjūdis gavo Specialiųjų tyrimų tarnybos pranešimą apie partijai teikiamus įtariamus, susijusius su buvusių partijos narių veikla. Liberalų sąjūdžio pirmininko teigimu, šie įtarimai – tikrų faktų klaidingas interpretavimas, todėl jie bus paneigti teisme.
Iš viešos erdvės pranešimų galima suprasti, kad įtarimai galimai bus susisiję su Eligijumi Masiuliu ir Šarūnu Gustainiu bei jų veiksmais dėl vartojimo kredito įstatymo pataisų, kelio Vilnius-Utena statybų bei situacija su J. Basanavičiaus paminklu Vilniuje. Liberalų sąjūdis pabrėžia, kad nė vienas iš šių sprendimų nebuvo priimtas, o liberalų frakcija balsavime Seime jų nepalaikė. Tuo tarpu paminklas J. Basanavičiui, kaip jau skelbta anksčiau, būtent liberalų iniciatyva bus statomas visai kitoje vietoje, nei, sprendžiant iš viešos informacijos, prašė vienas iš buvusių partijos narių.
„Liberalų sąjūdžio pirmininku tapau sunkiausiu partijai metu. Tuo metu kai kas jau buvo nurašęs mus, bet per trumpą laiką mes atsistojome ant kojų ir įrodėme, kad mąstančiam žmogui esame pirmas pasirinkimas. Ar šiandienos naujienos ką nors keičia? Ne. Suprantu, kad sėkmės džentelmenų karčius vaisius dar kurį laiką teks raškyti, bet gera žinia ta, kad pusantrų metų ištęsta muilo opera, atrodo, sulaukė finalinio epizodo”, – teigia Rygoje šiuo metu viešintis Liberalų sąjūdžio pirmininkas Remigijus Šimašius.
„Ir toliau bendradarbiausime su teisėsauga, neneigsime faktų, tačiau turime teisę kvestionuoti jų interpretacijas, jas paneigsime teisme. Ir, neabejotina, dar kartą atstatysime liberalizmo reputaciją Lietuvoje, kurios sutrypti nepajėgūs jokie sėkmės džentelmenai”, – įsitikinęs R. Šimašius.

liberalus