LS valstybės valdymo ir savivaldos komiteto posėdžio apžvalga

2017-04-25 / Liberalai.lt
LS valstybės valdymo ir savivaldos komiteto posėdžio apžvalga

Balandžio 8 d. LS Valstybės valdymo ir savivaldos komitetas surengė išvažiuojamąjį posėdį Jonavoje. Posėdyje dalyvavo ne tik komiteto nariai, bet ir svečiai iš Švenčionių, Vilniaus, Jonavos. Posėdyje aptartos svarbiausios aktualijos valstybės valdymo ir savivaldos srityje.

Seimo narys Ričardas Juška supažindino su Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto nuveiktais darbais bei ateities planais, pabrėždamas, kad komitete nėra per daug politikavimo, vyksta konstruktyvus darbas, siūlymai teikiami bendrai nuo komiteto, perspektyva yra net ir opozicijoje. R. Juška pateikė keletą pasiūlymų efektyviai plėtoti partijos komiteto veiklą, vienijant kuo daugiau partiečių, veiksmingai prisidedant prie partijos tikslų įgyvendinimo komiteto kompetencijos srityse, orientuojantis į aktualias temas per savivaldos veiklą – švietimo, aplinkosaugos, socialines ir kitas, išgryninant problemų prioritetus bei gauti grįžtamąjį ryšį. Tai būtų atskaitos taškas, siekiant produktyvaus darbo ir veiklos rezultato komitete.

Edmundas Jakubauskas pristatė bendruomenių finansavimo modelio 2017–2019 metams gaires. Vyko diskusija, išsakyta daug pastabų ir siūlymų.

Jonavos skyriaus pirmininkas Remigijus Osauskas apžvelgė rinkiminės kampanijos į Jonavos merus niuansus, supažindino su pagrindiniais konkurentais, pristatė savo įsipareigojimus Jonavos krašto žmonėms: dirbs arčiau žmonių, pakeis valdžios požiūrį į žmogų – visos paslaugos taps modernios ir vakarietiškos, Jonava taps patrauklesne gyventi ir kurta verslą, sukurs verslo ir technologijų parką, pavers Jonavą supermiestu, sieks, kad miestas taptų Lietuvos kultūros sostine.

Po komiteto posėdžio visi drauge plušėjo ,,Nuo durų iki durų“, tiksliau „nuo sodo iki sodo“,  neabejodami liberaliomis idėjomis ir siekdami R. Osausko pergalės mero rinkimuose.

liberalus