Liberalų kandidatu į rajono merus jonaviečiai išrinko R.Osauską

2017-01-05 / Liberalai.lt
Liberalų kandidatu į rajono merus jonaviečiai išrinko R.Osauską

Liberalų sąjūdžio kandidatu į Jonavos rajono merus tapo partijos skyriaus pirmininkas Remigijus Osauskas. Tai paaiškėjo po vasario 3 d. Jonavoje įvykusių pirminių kandidatų rinkimų.

Dėl galimybės tapti liberalų kandidatu varžėsi du politikai: nepartinė rajono tarybos narė Alina Batulevičienė ir Liberalų sąjūdžio skyriaus pirmininkas, buvęs rajono vicemeras Remigijus Osauskas.

Elektroniniu būdu vykusiame balsavime R.Osauskas surinko 118 balsų, o A.Batulevičienė – 9 balsus. Apie pusę balsavusiųjų sudarė Liberalų sąjūdžiui nepriklausantys rajono gyventojai.

Liberalų sąjūdis tapo pirmąją Lietuvoje partija, kuri organizavo viešus pirminius savo kandidatų į merus rinkimus. Šių rinkimų laimėtojas tapo oficialiu Liberalų sąjūdžio kandidatu neeiliniuose Jonavos rajono savivaldybės mero rinkimuose, kurie vyks balandžio 23 d.

„Prieš beveik dvejus metus Lietuvoje įvykę tiesioginiai mero rinkimai pasiteisino. Žmonės pajuto, kad jų balsas yra girdimas, kad jie gali daryti įtaką, kaip jiems svarbūs klausimai bus sprendžiami jų mieste ar rajone. Atėjo metas eiti toliau – rengti pirminius merų rinkimus. Esame atvira partija, todėl norime įtraukti kuo daugiau liberalių pažiūrų žmonių į mūsų veiklą, kad jie galėtų dalyvauti išrenkant mūsų kandidatus“, – apie pirminius rinkimus kalbėjo Liberalų sąjūdžio pirmininkas, Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Susipažinkite su R.Osausko biografija ir rinkimų programa:

Remigijus Osauskas biografija

Remigijaus Osausko rinkimu programa 2017

liberalus