Partijos komitetai aktyvina veiklas

2016-12-09 / Liberalai.lt
Partijos komitetai aktyvina veiklas

Liberalų sąjūdžio komitetų atstovai šią savaitę susitiko su partijos atsakinguoju sekretoriumi Renaldu Vaisbrodu. Susitikime aptartos komitetų veiklų patirtys, iššūkiai ir gairės. Komitetai artimiausiu parengs politinių veiksmų planus, paremtus Liberalų rinkimų programa. „Komitetai tai vieta kur kuriama ir diskutuojama liberalų pozicija ir kur grįžtamasis ryšys su liberalų renkamais lyderiais yra gyvas“ , –  įsitikinęs R. Vaisbrodas.

Šią savaitę jau susitiko, Sveikatos, Žmogaus teisių, Aplinkos apsaugos bei Tautinių bendrijų komitetai.

 Aplinkos komitetui vadovaus S. Gentvilas

Seimo narys Simonas Gentvilas imasi vadovauti partijos aplinkos komitetui. Seime šiuos klausimus kuruojančio parlamentaro tikslas – suburti veiklią ekspertų komandą, kuri ne tik analizuotų Vyriausybės programą, bet ir formuotų liberalų politiką bei siūlymus keturiose srityse: teritorijų planavimo, aplinkos apsaugos, komunalinio ūkio ir saugomų teritorijų/miškų/gyvosios gamtos. Šiam tikslui pakoreguota komiteto struktūra, įsteigti keturi pakomitečiai. Aktualius klausimus komitetas svarstys nedelsdamas – specialiai sukurtoje grupėje Facebook‘e.

 Permainos Tautinių bendrijų komitete

Į posėdį susirinkęs Tautinių bendrijų komitetas taip pat pasitvirtino veiklos kryptis bei išsirinko naują pirmininką. Juo tapo vilnietis Maksimas Zacharovas. Anot išrinktojo pirmininko, tautinių bendrijų klausimų sprendimas – visos Lietuvos reikalas. Todėl komitetas sieks, aktyvesnio tautinių bendrijų dalyvavimo valstybės politikoje. Planuoja rengti diskusijų klubą lietuvių, rusų, lenkų bei kitomis kalbomis. Sieks Vyriausybės ir kitų partijų tautinių bendrijų programų suderinamumo. Palaikys ryšius s su visuomeninėmis žmogaus teisių ir tautinių bendrijų organizacijomis bei kitų partijų tautinių bendrijų atstovais. Komiteto darbotvarkėje numatytas siekis sukurti svetainės liberalai.lt versijas rusų ir lenkų kalbomis.

 

liberalus