Liberalai: valstiečių Vyriausybės programa – žingsnis į priekį ir du atgal

2016-11-09 / Liberalai.lt
Liberalai: valstiečių Vyriausybės programa – žingsnis į priekį ir du atgal

Lietuva turi naują žaliai–raudoną valdančiąją koaliciją. Paskelbti būsimos Vyriausybės darbai balansuoja tarp gerų intencijų ir nuostatos, kad valdžia visada žino geriau. Liberalai sveikina naujos Vyriausybės pasiryžimą siekti permainų ir linki neprarasti sveiko proto renkantis priemones joms pasiekti.

Liberalų sąjūdis naujajame Seime nepritars valstiečių iniciatyvoms keisti šalies Konstituciją, kad valstybė galėtų monopolizuoti prekybą alkoholiu, kurti valstybinių vaistinių tinklą. Liberalai taip pat priešinsis politikų iniciatyvoms kištis į šeimos reikalus, apibrėžti Konstitucijoje, kas yra šeima, o kas – ne, atšaukti modernų pagalbinio apvaisinimo modelį, naikinti mokinio ir studento krepšelius, žlugdyti privačius pensijų fondus.

„Lietuvai reikia permainų ir esminio proveržio tvarkant šalies ūkį bei atspindint piliečių lūkesčius. Valstiečių–socialdemokratų Vyriausybės programa – skambių frazių suktinis. Monopolijos, laisvės suvaržymai ar ministerijų kraustymo vajus užgožia tinkamus pasiūlymus dėl šalies finansų, mokesčių politikos ar biurokratijos mažinimo. Ir vėl žingsnis į priekį ir du atgal“, – sako Liberalų sąjūdžio pirmininkas Remigijus Šimašius, pasigedęs aiškios būsimos Vyriausybės darbų krypties.

“Liberalai įsitikinę, kad didesnę žmonių gerovę mes galime sukurti skatindami šalies ūkio augimą, sudarydami žmonėms galimybę dirbti ir užsidirbti čia, Lietuvoje. Todėl žinios, kad vienas iš pirmųjų Seimo darbų bus atidėti naujojo modernaus Darbo kodekso įsigaliojimą, verčia abejoti, ar naujoji Seimo dauguma suvokia, kuria linkme ji eina“, – sakė R.Šimašius.

Liberalų sąjūdžio frakcija naujajame Seime inicijuos mokesčių dirbantiems ir kuriantiems naujas darbo vietas mažinimą bei pritars bet kokioms mokesčių mažinimo ar naikinimo iniciatyvoms.

Opozicijoje dirbsiantys liberalai rems jau paskelbtas būsimosios daugumos iniciatyvas mažinti valstybės valdymo aparatą – ministerijų, valstybės tarnautojų, Seimo narių skaičių, jei tik šie pažadai virs realiais darbais.

Į savo būsimą darbotvarkę liberalai yra įtraukę žmogaus laisvių stiprinimą: civilinės partnerystės bei galimybės dokumentuose asmenvardžius rašyti visomis lotyniškomis raidėmis įteisinimą, dvigubos pilietybės statuso plėtimą, balsavimo internetu įvedimą, visišką valstybinių vaikų globos namų atsisakymą.

Kitą savaitę darbą pradedančiame Seime Liberalų sąjūdžio frakciją sudarys 14 parlamentarų. Tai bus didžiausia frakcija partijos istorijoje.

liberalus