Liberalai ragina ministrą L. Linkevičių ne žodžiais, o darbais užtikrinti Lietuvos piliečių užsienyje saugumą

2016-09-06 / Liberalai.lt
Liberalai ragina ministrą L. Linkevičių ne žodžiais, o darbais užtikrinti Lietuvos piliečių užsienyje saugumą

Šalies užsienio reikalų ministras L. Linkevičius turėtų įdėti daugiau pastangų ir aktyviau reikalauti Lietuvos piliečių užsienyje saugumo užtikrinimo, ypač reaguojant į pastarojo meto įvykius Jungtinėje Karalystėje, – sako liberalų kandidatas į vidaus reikalų ministrus, Seimo narys Vitalijus Gailius.
V. Gailiaus teigimu, vakar įvykęs lietuvių apšaudymas Šiaurės Airijoje turi sulaukti deramos Lietuvos Vyriausybės, užsienio reikalų ministro L. Linkevičiaus reakcijos – vien įprastine tvarka reiškiamo susirūpinimo čia nebeužtenka.

„Ko dabar reikia – tai realių veiksmų, ne tik žodžių ar „susirūpinimo“. Pastarojo metu išpuoliai prieš Didžiojoje Britanijoje gyvenančius lietuvius dažnėja, tačiau atrodo, kad šiai Vyriausybei pasirodantys vis nauji pranešimai nė motais. Būtina reikalauti, kad tokie išpuoliai kaip Šiaurės Airijoje ar į juos panašūs būtų kruopščiai ir greitai ištirti. To negalima ignoruoti, nes problema gali tik paaštrėti. Jeigu užsienio reikalų ministras reikalauja ištirti vandalizmo ar chuliganizmo aktus, susijusius su tautine neapykanta Lietuvoje, lygiai tokius pačius ar dar aukštesnius standartus būtina taikyti ir galvojant apie užsienyje gyvenančius Lietuvos piliečius“, – teigia Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narys, liberalų kandidatas į Vidaus reikalų ministrus V. Gailius.

Jo teigimu, lietuviai galėtų imti pavyzdį iš lenkų, kurių Vyriausybė Didžiojoje Britanijoje gyvenantiems Lenkijos piliečiams ir jų saugumui užtikrinti skiria didelį dėmesį. Seimo Liberalų sąjūdžio frakcija artimiausiu metu kviečia užsienio reikalų ministrą L. Linkevičių paaiškinti, kaip jis vertina situaciją ir kokių žingsnių artimiausiu metu ketina imtis.
„Lietuvių saugumas yra pirmoje vietoje, nesvarbu, kur jie begyventų. Ši Vyriausybė turėtų matyti visus savo piliečius, globalią Lietuvą ir jos problemas. Kol kas tų pastangų smarkiai trūksta ir tai bus vienas didžiausių kitos Vyriausybės uždavinių“, – sako V. Gailius.

liberalus