Varėnos rajono savivaldybės Tarybos dauguma imasi psichologinio spaudimo taktikos

2013-01-02 / Varėnos liberalai
Varėnos rajono savivaldybės Tarybos dauguma imasi psichologinio spaudimo taktikos

Varėnos rajono savivaldybės administracija, pažeisdama veiklos reglamentą, jau šį penktadienį (2013-01-04) šaukia neeilinį savivaldybės tarybos posėdį, kuriame bus svarstomi vos du klausimai.

Praėjusių metų paskutinysis (2012-12-27) savivaldybės tarybos posėdis paliko du „siurprizus“ rajono gyventojams. Pirmiau, dalyvaujant gausiam Krivilių bendruomenės atstovų būriui ir kilus aštrioms diskusijoms – balsų dauguma nuspręsta atidėti kitam (2013-01-29, kaip numato Tarybos veiklos reglamento 47 punktas) tarybos posėdžiui klausimo „Dėl UAB „Jondara“ planuojamos ūkinės veiklos Melekonių kaime“ svarstymą.

Antrasis – nesurinkus pakankamo balsų skaičiaus, liaudiškai ratiant, Kibyšių gaisrinkai liko neišformuoti. Primename, kad prieš išformavimą balsavo 8, susilaikė – 5, o „už“ šių etatų panaikinimą balsavo 12 tarybos narių. Posėdyje, kaip reta, dalyvavo visi 25 rajono išrinktieji politikai, tad sprendimas buvo palankus gaisrininkams.

Abu klausimai buvo įtraukti į praėjusio posėdžio darbotvarkę, buvo nagrinėjami, svarstomi, išklausyti visi suinteresuoti dalyviai, priimti vienoki ar kitokie sprendimai. Vadinasi nei vienas iš pateiktų darbotvarkės klausimų neatitinka Tarybos veiklos reglamento 91 punkto antrosios pastraipos apibūdinimų

Taip pat norime atkreipti visuomenės dėmesį, kad Tarybos veiklos reglamento 92 punktas įpareigoja: „…informacija apie nenumatyto grafike Tarybos posėdžio laiką, vietą, svarstyti parengtus sprendimų projektus ir posėdžio darbotvarkę ne vėliau kaip prieš 3 darbo dienas“ Tačiau šį kartą pranešimus apie neeilinį tarybos posėdį išrinktieji politikai gavo 2012 m. gruodžio 31 dieną 14 valandą 14 minučių ir ne elektroniniu paštu kaip to reikalauja 92.2 punktas, o telefonine žinute (SMS)! Savaime suprantama, kad jokių sprendimo projektų žinutėse tikrai nebuvo.

Normalus žmogus paprastai dirba 8 valandas. Prisiminkime, kad Darbo kodeksas įpareigoja prieššventinę dieną trumpinti viena valanda. Tad lankstant delno piršus ir miklinant pilkąsias ląsteles niekas nesugalvotų pasakyti, kad gruodžio 31-osios viena kita darbo valanda galėtų prilygti pilnai darbo dienai. Nors žinutėje rajono deputatai kviečiami sausio 04 dienos 14.00 valandai. Galite skaičiuoti kaip tik išmanote, bet sausio 02-oji, sausio 03-oji ir sausio 04-osios 5-ios darbo valandos, niekap neišsitampo iki 3 darbo dienų, o pateikimo būdas – niekinis.

Apibendrinus, tampa visiškai nebeaišku – ar priėmus nepalankų valdančiajai daugumai sprendimą, teks kas savaitę rinktis iki bus priimtas toks sprendimas kokio laukia J.Jagminas? Tai kieno interesus atstovauja rajono tarybos dauguma? Gal klaninius, gal partinius? Aišku viena – tikrai ne rajono bendruomenės.

Apačioje matote visus balsavusius „už“ klausimo „dėl UAB „Jondara“ planuojamos ūkinės veiklos Melekonių kaime“ nukėlimą kitam posėdžiui.

liberalus