Arminas Lydeka: „Nuoširdi vasara su Kaišiadorių krašto bendruomene“

2016-08-09 / Liberalai.lt
Arminas Lydeka: „Nuoširdi vasara su Kaišiadorių krašto bendruomene“

Vasara! Metas, kai norisi atsipalaiduoti, mažiau galvoti apie darbus, daugiau laiko skirti tarpusavio bendravimui, atsiverti šalia esančiam ir kai apima gimtųjų vietų ir jaunystės prisiminimai.
Nemažai laiko šią vasarą praleidau su šauniomis Kaišiadorių krašto bendruomenėmis, dalyvavau jų renginiuose, daug bendravome, nuo būsimo pirmoko iki garbaus senjoro, diskutavome apie kasdienius žmonių darbus, rūpesčius, ateities planus.

Šilti, atviri, ypatingi – būtent taip apibūdinčiau Kaišiadorių krašto žmones. Jie paprasti ir nuoširdūs, talentingi ir darbštūs, jie tarsi lietuvių rašytojo Juozo Tumo – Vaižganto tebeblyksiantys „deimančiukai“.

Gera buvo susitikti su Nemaitonių seniūnijos bendruomene. Diena Žostautuose pranoko lūkesčius nuoširdumu, paprastumu, šiltumu, atvirumu. Ringailių folkloro ansamblio popietėje „Vakaras su daina“ džiaugiausi kraštiečių entuziazmu, ilgamečių folkloro tradicijų puoselėjimu, tvirtais bendruomenės ryšiais ir svetingumu. Išgirstos lietuviškos sutartinės, iš skrynių „ištrauktos“ mamų, močiučių, promočiučių dainos yra didelis turtas, skatinantis tautiškumą ir parodantis mūsų šalies paveldo grožį. Smagu, kad nepamirštama dainų, tarp darbų skiriama laiko maldai. Pagarba tokiems žmonėms kaip Nemaitonių seniūnijos bendruomenės pirmininkė Aldona Šidlauskienė, Mičiūnų krašto seniūnaitė Albina Pašvenskienė, Žiežmarių kultūros centro Ringailių folkloro ansamblio vadovė Aldona Kamantauskienė ir kitiems „šviesuoliams“, lietuviškos dvasios puoselėtojams ir perdavėjams jaunajai kartai.

Įsimintina buvo vasaros diena Atlaiduose Kruonio miestelyje, bendravimas su šaunia Kruonio bendruomene. Sužavėjo šventinis koncertas „Liepų medis“, Palomenės kaimo ir Beloniškių bendruomenės saviveiklininkų ansamblis, Anglininkų folklorinis ansamblis, kolektyvų „Svaja“ ir „Retro“ nuotaikingas pasirodymas. Solistė Gintarė Balčiūnaitė, užaugusi Kruonio miestelyje, užbūrė savo dainomis. Vaikų spektaklis-miuziklas „Vėjų fėja“ tryško išradingumu, žaismingumu. Smagu, kad vasaros metu vaikai ne tik žaidžia, išdykauja, o sukuria meniškus, gražius pasirodymus. Kūrybiškumas, talentingumas, įvairiapusiškumas – pagrindinė Kruonio bendruomenės vizitinė kortelė.

Be abejo, Atlaidai Kaišiadoryse, skirti parapijos ir vyskupijos įkūrimo jubiliejams, maloniai nustebino žmonių gausa ir šventine prabanga. Pagarba J.E. vyskupui Jonui ir vyskupui emeritui Juozui. Taip pat už šventės organizavimą verta padėkoti energingam, veikliam, dvasingam, mano jaunystės bičiuliui Kaišiadorių parapijos klebonui, dekanui Monsinjorui Rimvydui Jurkevičiui.
Važinėdamas po Kaišiadorių krašto kaimus ir miestelius įsitikinau, kad dalyvaudamas Seimo rinkimuose Kaišiadorių – Elektrėnų rinkimų apygardoje turiu galimybę atstovauti darbščių, atsakingų ir kūrybingų žmonių kraštą.

Ačiū Jums už nuoširdumą, atvirumą, diskusijas, norą kartu kurti mūsų Kaišiadorių krašto gyventojų ateitį. Susitelkusios, aktyvios bendruomenės, laimingos šeimos, rūpestingi, pilnavertį gyvenimą gyvenantys senjorai, motyvuotas, žingeidus jaunimas – mūsų darbų galutinis rezultatas.

Arminas Lydeka, Seimo narys, Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio kandidatas Seimo rinkimuose vienmandatėje Kaišiadorių – Elektrėnų apygardoje Nr.59

liberalus